12 Şubat 2011 Cumartesi

Avrupa daki Türk Oyuncular (Lejyonerlerimiz) Bu Hafta Ne Yaptı?

Mehmet Ekici den Stutgart a son tuş:

Hafta içi G.kore maçında ilk kez milli formayı giyen ve ilk milli maçında pek etkili olamayan Mehmet Ekici bu haftanın sürprizlerinden birinde, favori çıkmadıkları maçta Nürnberg deplasmanda ligde zor günler geçiren Stutgart ı 4-1 yenip adeta sürklase ederken takımının son golünü atmış. Bu maçta İlkay Gündoğan ise sakatlığı sebebiyle oynamadı. işte maçın özeti ve o gol:




Greuther Fürth de Türk Rüzgarı:

Bundesliga2 de zirveye oynayan Greuther Fürth bu hafta evinde yine zirveye oynayan E.Cottbus u 3-1 yenerken Fürth ün 3 golü de Türk lerden geldi. Devre arası B.Leverkusen den kiralanan ve hafta içi Türk ümit milli takımı adınada 1 frikik goül atan Burak Kaplan oyuna sonradan girdi ve girer girmez berabere giden maçta takımının 2. golünü yine frikikten atarak önemli bir katkı yaptı.
G.Fürth ün diğer 2 golünü ise annesi ispanyol, babası Türk ve kendiside Almanya doğumlu yani 3 kültürlü bir oyuncu olan Sercan Sararer attı. Bu maçta G.Fürth de son dakikada oyuna yine bir başka Türk oyuncu Tayfun Pektürk de girdi. Bu arada Sercan sararer henüz bir milli takımda oynamamış! işte goller:






Diğerleri Ne Yaptı:

Mehmet Topal takımı A.Madrid deplasmanında kazanırken 90 dk oynadı ve takımının galibiyet golünde sol kanattan topu getiren isimdi. Bu gol için Mehmet in Valencia ya geldiğinden beri hücumda katkı yaptığı en önemli pozisyondu diyebilirim. Mehmet 90 dk oynarken yine aynı mevkide oynayan maduro nun oyundan çıkması mehmet in göze girdiğinin göstergesi ve onu Türk milli takımına seçmeyenlerede bir uyarı gibiydi.

Tuncay Şanlı ise 2. maçındada 90 dk oynamasına rağmen takımı yine sıfır çekti. Yeni hocası Litbarski ninde onu 90 dk oynatması önemli ama Wolfsburg için sirenler çalıyor gibi!

Nuri Şahin takımının berabere kaldığı maçta 90 dk oynarken, Mevlüt erdinç de yine berabere kaldıkları maçta 84 dk oynadı ve fazla etkili olamadılar.
Hamit ve Halil Altıntop lar ise oyuna sonradan girdikleri maçlarda yine takımları adına etkili olamadılar. Halil 2. yarıda Hamit ise 84. dk da oyuna girdi.
Bu arada hafta içi ilk kez Türk A milli takım forması giyen
Tunay torun ise takımı Hamburg da yine kendine yer bulamadı.

Bundesliga2 de Fsv frankfurt ta oynayan Şamil cinaz 90 dk oynarken yine bu takımda olan ve henüz hiç bir maça çıkamayan Tufan tosunoğlu ise yine oynamadı, A.Aachen da oynayan ve Türk ümit milli takımında oynarken artık Almanya adına oynamak istediği iddia edilen Tolgay ali arslan 11 de başladığı maçta yerini devre arası Gençlerbirliğin den alınan bir başka Türk oyuncu Bilal çubukçu ya bıraktı. A.Aachen da oynayan bir başka Türk ve ümit milli Alper uludağ ise sakatlığı sebebiyle uzun süredir forma giyemiyor. Oberhausen de oynayan ve annesi alman babası Türk olan Yohannes Bahcecioglu takımı galip gelirken 2. gole imzasını attı. Zirve adayı Duisburg da oynayan takımının berabere kaldığı maçta Olcay şahan 90 dk oynarken Türk ümit milli Sefa yılmaz ise bu maçta oynamadı. Union Berlin de oynayan Halil savran ve Kenan şahin ise yine bu hafta oynamadı

Fransa 2. liginde son sırada yer alan Grenoble da oynayan ve Barcelona nın ilgilendiği iddia edilen Atila turan ise takımı adına 90 dk oynarken, yine aynı ligde Boulogne de oynayan Fatih atik ise bu hafta oynamadı. Atila turan Fransa genç milli takımlarında oynadı ve henüz A milli olmadı.

ingiltere championship te Portsmouth ta oynayan Hollanda genç milli takımlarında oynadıktan sonra Türk milli takımını seçen Nadir çiftçi uzun süredir takımı adına oynamazken, yine aynı ligde Reading de oynayan annesi ingiliz babası Türk olan, Türk ümit milli Jem Paul karacan ise takımı adına 90 dk oynadı.


*(Maçlar oynandıkça güncellenecek)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Canli Sonuçlar


=> LÜTFEN kaydırma çubuklarını hareket ettiriniz <=