16 Şubat 2011 Çarşamba

Roberto Carlos ve Rusya Premier Ligi



Roberto Carlos şok bir haberle Rus takımı Anzhi Makhachkala (Mahaçkale) ile 2 yıllığına 10 milyon Euro'luk kontrat imzaladı..

Roberto Carlos geçen günlerde Brezilya basınına ayrılık sinyallerini vermişti. Roberto Carlos taraftarlardan tehditler aldığını iddia etmişti. O zaman Lancenet'e gazetesine konuşan Roberto Carlos "Lig şampiyonluğunun gitmesinden sonra tepkiler başladı. Libertadores Kupası'ndan elenmemizle bu tepkiler yerini tehditlere bıraktı. Ailemin tehlike altında olduğunu düşünüyorum. Bu şartlar altında takımda kalmam imkansız. Ayrılmayı ciddi anlamda düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin şokluğuda zaten transfer olduğu ligde değil takımda
. Anzhi Makhachkala Kafkasya nın Dağıstan bölgesinin Rusya premier ligdeki kulübü ve geçtiğimiz yıl rusyanın en üst ligine yükseldi. İlk yılında zorda olsa ligde kalmayı başaran kulüp anlaşılan bu yıla daha ciddi girecek. Anzhi Makhachkala Maçlarını Dağıstan ın başkenti olan Makhachkala deki 20 000 kapasiteli dinamo stadında oynuyor ve takımı kendiside Dağıstan lı olan ,daha önce rusya milli takımıda dahil birçok takımda asistanlık ve hocalık yapan Gadzhi Muslimovich Gadzhiev çalıştırıyor.

Krasnodar Krai bölgesinin 2 takımı olan Kuban Krasnodar ve Saturn moskova nın ligden çekilmesiyle lige alınan Fc Krasnodar ında bu yıl Rusya premier ligine yükselmesiyle bu ligdeki Kafkasya orijinli takım sayısı 5 e yükseldi. Yine bir kafkas takımı olan Alania Vladikavkaz ise lige veda etti. Bu arada lige veda eden Alania da Cska ya Uefa yı ve yine Alania yada tek lig şampiyonluğunu kazandıran eski Cska lı efsane Valery Gazzaev takımın başkanı olmuş!

Ligdeki Diğer kafkas takımları ise geçtiğimiz yıl kafkas takımları içinde en başarılısı olan Kabardino-Balkar bölgesi takımı Spartak Nalchik (Nalçik) ve bu yıl takımın başına Hollanda lı efsane Ruud Gullit i getirerek ismini duyuran Çeçen başkan Ramazan Kadirov un takımı Terek Grozny.

Bakalım Carlos un
Makhachkala (Mahaçkale) günleri nasıl geçecek ve imzaladığı 2 yılı doldurabilecek mi? Tabi aynısı Gullit içinde geçerli. Anlaşılan bu yıl kafkas takımları rusya premier liginde baya seslerini duyuracaklar...

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Canli Sonuçlar


=> LÜTFEN kaydırma çubuklarını hareket ettiriniz <=