15 Mayıs 2012 Salı

Sercan Sararer de Türk Milli Takımında


Son zamanlarda Bundesliga da sayıları hızla artan gurbetçi futbolcularımıza önümüzdeki yıl takımı G.Fürth ün Bundesliga ya yükselmesiyle Sercan Sararer de eklenmiş oldu ve Türk scout ekipleride hemen devreye girip annesi İspanyol, babası Türk, kendisi Almanya doğumlu olan bu ilginç profilli yıldız adayını Türk milli takımına kazandırmakta geç kalmadılar! Peki 3 pasaportlu olan yeni A milli Sercan Sararer kimdir?

İSPANYOL ANNE, TÜRK BABA VE ALMANYA DOĞUMLU BİR YILDIZ ADAYI...

1989 Nürnberg doğumlu olan Sercan Sararer, üç farklı pasaporta sahip. İspanyol bir anne ile Türk bir babanın oğlu olan Sercan, Almanya doğumlu olmasıyla beraber ilginç bir şekilde 3 farklı ülkenin pasaportuna sahip. 11 yaşındayken 1. FC Röthenbach kulübünde futbola başlayan yetenekli oyuncu, sadece 4 sene sonra 2004'de Greuther Fürth alt yapına transfer oldu.

Asıl mevkii sağ açık olan ancak sol kanat ve forvette de zaman zaman görev yapan oyuncu, 2006 yılında Fürth'ün rezerv takımında boy göstermeye başladı.
Buradaki performansı ile fark yaratmakta da gecikmedi ve 41 maçta attığı 11 golle A takıma yükseldi. A takım formasını ilk olarak 18 Ekim 2008 de takımının 1860 Munchen deplasmanında sırtına geçiren Sercan, 2010 sezonuna kadar rezerv takımla dönüşümlü olarak A takımda şans buldu.
Özellikle son 2 yıldır düzenli olarak A takımda şans bulan Sercan Sararer bu yıl takımı G.Fürth ün yıllar sonra Bundesliga ya yükselmesinde önemli pay sahibi olurken birçok takımında radarına girmiş bulunmakta. Eğer başka bir takıma transfer olmazsa Sercan Sararer i önümüzdeki yıl Bundesliga da izleme şansını yakalayacağız...

Bu arada A milli takıma ilk kez çağırılan Sercan Sararer gibi Premier ligin yeni ekibi Reading in önemli oyuncularından Jem Karacan ında kadroya davet edilmesi bekleniyordu ancak oyuncu son birkaç maç kala ciddi şekilde sakatlanınca Jem Karacan şimdilik ilk kez A milli olma hayalini ertelemiş oldu...

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Canli Sonuçlar


=> LÜTFEN kaydırma çubuklarını hareket ettiriniz <=