11 Haziran 2014 Çarşamba

Brezilya 2014 Dünya Kupası Şehirleri ve Stadları


2014 Dünya Kupası Oynanacak Şehirler

2014 dünya kupasına seçilen 12 şehirden şüphesiz en ilginç maçların oynanacağı şehirler, farklı bir iklime sahip olan Amazon bölgesinde yer alan Manaus ve Cuiaba olacak.

Diğer şehirlerin çoğu haritadanda görüleceği üzere sahil kesiminde yer alırken sadece başkent Brasilia ve Belo Horizonte sahil kenarında değil ancak onlarda iklim olarak sahil şehirlerinden Amazon bölgesindeki Manaus ve Cuiaba kadar farklı değiller.

Ayrıca bu 2 Amazon şehrinin bir diğer özelliğide başkent Brasilia ile birlikte Brezilya nın en üst 2 ligi olan Serie A ve B de temsilcilerinin olmaması.

Breilya 2014 e seçilen bu 12 şehrin dışında aday olan Brezilya nın Bodrum uda denilen ve sahil kesiminde olan Florianopolis Serie A ve Serie B de temsilcileride olmasına rağmen elendi, yine Serie A ve Serie B de temsilcileri olan iç kesimdeki Goiania, yine iç kesimdeki Campo Grande, Amazon bölgesinde yer alan Rio Branco ve kuzeyde sahil kesiminde Amazon nehrinin denize döküldüğü yerde kurulan Belem şehirleride 12 şehir arasına giremeyerek elendiler.




 2014 Dünya Kupası Oynanacak Stadlar


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Canli Sonuçlar


=> LÜTFEN kaydırma çubuklarını hareket ettiriniz <=