9 Kasım 2010 Salı

Avrupa da Haftanın Özeti


Bu haftanın dikkatimi en çok çeken sonucu Fransa da Arles in Caen i 3-2 yenerek ilk galibiyetini almış olması. Lige bu yıl yükselen Arles bu galibiyet için tam 12 hafta bekledi ve bu onların lig tarihinde aldıkları ilk galibiyet oldu. Maçta galibiyeti getiren golde dahil olmak üzere 2 gol atan oyuncu ise tanıdık bir isim. Ülkemizde gaziantep ve a.gücü formaları giyen Kaba Diawara.

Sürpriz lider Brest ise zor bir deplasman olan Lille deplasmanında mağlup olmasına karşın maç fazlasıyla liderliğini devam ettirdi.
St. Etienne de ise düşüş sürüyor. Evinde Lorient e mağlup olarak kötü gidişi sürdürdü.
Ligin hayal kırıklığı Lyon ise Rennes deplasmanında 1 puanı zor kurtardı.
Haftanın maçında ise Psg hafta içi şampiyonlar liginde Zilina deplasmanında gol rekoru kıran Marsilya yı Mevlüt ünde gol attığı maçta 2-1 yenerek sıralamada rakibinin önüne geçti. Bu maça Marsilya seyircisi alınmadı. Psg de bu yıl monaco dan transfer edilen Nene mükemmel performans sergiledi.

Almanya
da Schalke uzun süre sonra kazandı ve Magath ı hafif rahatlattı.
Bayern ise Hamit in 90 dk. oynadığı ve birde penaltı yaptırdığı maçta 1 puanı zor kurtardı. Ligin sürprizi Mainz ın ise tılsımı artık iyice bozulmaya başladı ve liderliği Hannover i deplasmanda 4-0 ile dağıtan Dortmund a bıraktı.Bu maçta Nuri birde penaltı kaçırdı.
Bundesliga da son haftaların en çıkıştaki takımları E.frankfurt ve Nürnberg de rakiplerini yenip yukarılara tırmanırken Frankfurt ta Halil , Nürnberg dede İlkay ve Mehmet Ekici 90 dk oynadılar. İlkay takımının ilk golünü atarak toplam gol sayısını 4 e çıkarırken kendisini ve takımının yükselişinide sürdürdü.

İngiltere de Chelsea F.torres engeline takıldı ve Anfield dan çıkamadı. Bu galibiyet Liverpool ve Hodgson u oldukça rahatlattı.
Haftanın sürprizinde ise Arsenal evinde ligin dengesiz takımı Newcastle a takılarak Chelsea ye yaklaşma şansını tepti.
M.United ı ise Wolves karşısında attığı 2 golle kore li J.S.Park kurtardı.
Tuncay ın 90 dk oynadığı maçta Stoke Sunderland e 2-0 yenilirken bir nevi hakem skandalınında kurbanı oldu. Skor 1-0 iken Stoke lu K.Jones un kornerden gelen topa kafasında top hem çizgiyi geçti, hemde zaten çizgi içinden rakip topu elle çıkarmasına rağmen hakem gol yada penaltı yerine sadece korner kararı verdi. böyle bir karar ülkemizde olsa :)


İspanya da zirvedekiler yoluna tam takır devam ederken lige süper giren Valencia ise kötü gidişe Sevilla ya 2-0 yenilerek devam etti. Bu maçta skandala yakın bir hakem kararıyla oyundan atılan Mehmet Topal mağlubiyetinde sebeplerinden oldu. Mehmet Topal ın doğru düzgün temas bile etmediği M.Caceres ise nasıl iyi bir tiyatrocu olduğunu ispat eder gibiydi!

İtalya da ise Roma derbisinde lider Lazio ezeli rakibi Roma ya kaybetmesine karşın liderliğini devam ettirdi.

Bu haftanın Avrupa da en dikkat çeken olayı ise son liderlerden Chelsea, Mainz, Lazio ve Brest in rakiplerine mağlup olması ve haftayı puansız kapamalarıydı.


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Canli Sonuçlar


=> LÜTFEN kaydırma çubuklarını hareket ettiriniz <=