26 Mayıs 2015 Salı

Bundesliga'daki Türk Oyuncular ve Milli takım tercihleri



Bundesliga'da bu sezon 11 takımda toplam 18 Türk futbolcu forma giydi. Bu Türk futbolculara önümüzdeki sezon takımı Darmstadt'la Bundesliga'ya yükselen Türk futbolcu Aytaç Sulu'da eklenirken, takımları Paderborn'un ligden düşmesiyle Süleyman Koç ve Mahir Sağlık önümüzdeki yıl Bundesliga'da yer alamayacak. Bizde bu 18 Türk futbolcunun bu sezon gösterdikleri performans ve milli takım tercihleri hakkında bir değerlendirme yaptık:


Bayer Leverkusen
;

Ömer Toprak
: Yaş: 25
Ligde 29, Avrupa'da 12 olmak üzere toplam 41 maçta sahada yer alırken ligde 1 gol attı.
 
Takımının vazgeçilmezleri arasına girmeyi başaran Ömer bu yıl ligde olsun Avrupa'da olsun sakatlıklar dışında genelde ilk 11 de yer aldı.
Ömer milli takım konusunda ise Gökhan Töre'yle yaşadığı olaydan ve aralarındaki sorundan dolayı şimdilik kadroya davet edilmiyor.
Hakan Çalhanoğlu: Yaş: 21
Ligde 33, Avrupa'da 14 olmak üzere toplam 47 maçta sahada yer alırken ligde 8, Avrupa'da 3 olmak üzere toplam 13 gol attı.
Hakan geçtiğimiz yıl özellikle artık ustası olduğu frikikten attığı gollerle ligde kalmasında büyük pay sahibi olduğu Hamburg'da olduğu gibi bu sezon başı transfer olduğu Leverkusen'de de aynı çizgisi ve başarısını devam ettirerek gerek Avrupa'da gerekse ligde takımının vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı. Hakan'ın ismi her transfer döneminde Avrupa'nın önde gelen takımlarıyla anılıyor.
Hakan milli takım konusunda ise Gökhan Töre'yle yaşadığı olayı ve aralarındaki sorunu Ömer'e göre daha çabuk çözmeyi başararak son maçlarda davet almayı başardı. Hakan Türk Milli Takımı'nın ileride çok şey beklediği isimlerden birisi.

Borussia Dortmund; 

Nuri Şahin
: Yaş: 26
Ligde 7 olmak üzere toplam 9 maçta sahada yer alırken ligde 1 gol attı.

Beklediği gibi geçmeyen Real Madrid ve kısa süreli Liverpool macerası sonrası yeniden yetiştiği ve yıldızının parladığı kulübü Dortmund'a geri dönen Nuri bu yıl yaşadığı sakatlıklar sonrası Bundesliga'da takımı için yeterince faydalı olamadı ve sadece 7 maçta forma giyerek hayal kırıklığı yaşattı. Nuri'nin performansı özellikle Real Madrid'e transferi sonrası şimdilik düşüşe geçmiş gözüküyor.
Milli takım konusunda ise yaşadığı sakatlıklar ve form düşüklüğü sebebiyle son zamanlarda davet alamadı.

İlkay Gündoğan: Yaş: 24
Ligde 23 olmak üzere toplam 32 maçta sahada yer alırken ligde 3 gol attı.

Yine İlkay'da 
Nuri'ye göre daha iyi olsa da yaşadığı sakatlıklar sonrası sadece 23 maçta forma giyebildi. Buna karşın İlkay'ın ismi sezon sonunda Manchester United ve Barcelona gibi büyük kulüplerle ciddi şekilde anılıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde İspanyol basını İlkay'ın Barcelona için sağlık kontrolünden geçtiğini iddia etti.Milli takım konusunda ise zaman zaman çağrıldığı Alman milli takımında yaşadığı sakatlıklar ve oynadığı mevkideki oyuncu fazlalığı sebebiyle şimdilik fazla forma şansı bulamadı.


Augsburg; 

Halil Altıntop
: Yaş: 32
Ligde 31 olmak üzere toplam 32 maçta sahada yer alırken ligde 3 gol attı.

Trabzonspor'la Türkiye macerası beklediği gibi geçmeyen Halil sonrasında transfer olduğu Augsburg'da ise kendini kanıtlamayı ve takımın vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı. Aynı zamanda hem kendisi hem takımı adına çok başarılı geçen yılda Halil'in takımı Augsburg Uefa Avrupa Ligi'ne girmeyi başardı.

Milli takım konusunda ise Türk Milli Takımı'na zaman zaman davet edilse de Halil milli takımda kardeşi Hamit kadar kendini kanıtlayamadı.

Hannover 96;

Ceyhun Gülselam: Yaş: 27
Ligde 18 olmak üzere toplam 20 maçta sahada yer alırken ligde 1 gol attı.

Trabzonspor ve Galatasaray'la çok da başarılı geçmeyen Türkiye macerası sonrası sezon başında Tayfun Korkut'un isteğiyle Bundesliga takımlarından Hannover'e transfer olan Ceyhun genelde yedeklerde yer aldı ve sonradan oyuna girdi.
Milli takım konusunda şimdiye kadar Türkiye için oynayan Ceyhun Türkiye Milli Takımı için şu ana kadar 6 kez forma giydi.

Kenan Karaman: Yaş: 21
Ligde 11 maçta sahada yer aldı.
Geçtiğimiz yıl alt yapısından yetiştiği Hoffenheim'la bir kaç Bundesliga maçına çıktıktan sonra bu sezon başında Tayfun Korkut'un isteğiyle Hannover'e transfer olan Kenan, golcü olduğunuda dikkate alırsak kendisine verilen şansları şimdilik pek kullanamayarak henüz golle tanışamadı.
Milli takım konusunda şimdiye kadar Türkiye için oynayan ve zaman zaman davet edilen Kenan en son U21 milli takımı için davet almıştı.
Werder Bremen;

Levent Ayçiçek: Yaş: 21
Ligde 11 olmak üzere toplam 12 maçta sahada yer alırken ligde 1 gol attı.

W.Bremen'le olan sözleşmesini uzatan Levent, Bremen'in gelecekte kendisinden önemli şeyler beklediği isimlerden birisi. Levent bu yıl genelde yedeklerde yer alırken zaman zaman sonradan oyuna girerek tecrübe kazandı. Bu maçlarda Levent 1 de gol atmayı başardı.
Annesi Alman babası Türk olan Levent milli takım konusunda şimdiye kadar Almanya için oynadı. Levent'in Türk Milli Takımı için oynaması ise ancak Ömer Toprak'ta olduğu gibi Almanya için oynamaktan ümidini kesmesiyle mümkün gibi.
Levin Öztunalı: Yaş: 19
Ligde Leverkusen'de 6, W.Bremen'de 16 olmak üzere toplam 22 maçta sahada yer alırken Bremen'de 1 gol attı.

Sezona Leverkusen'de başlayan Levin daha sonra Bundesliga takımlarından W.Bremen'e kiralandı ve Bremen'de genelde yedeklerde yer alırken zaman zaman sonradan oyuna girerek tecrübe kazandı sezonu tamamladı. Bu maçlarda Levin 1 de gol atmayı başardı.
Annesi Alman olan ve efsane Alman futbolcu Uwe Seeler'in torunu olan Levin'in babası ise Türk. Milli takım konusunda şimdiye kadar Almanya için oynayan Levin özellikle dedesi Uwe Seeler'in isteği dolayısıyla bundan sonrada çok büyük ihtimalle Almanya için devam edecek gibi gözüküyor.
Stuttgart;

Sercan Sararer: Yaş: 25
Ligde 7 maçta sahada yer aldı.

G.Fürth'le başarılı bir Bundesliga tecrübesi yaşayan Sercan sonrasında transfer olduğu Stuttgart macerası ise yaşadığı sakatlıklar sonrası hayal kırıklığı ile geçti. Bu yıl genelde Stuttgart'ın 3. ligde yer alan 2. takımında forma giyen Sercan, Stuttgart'ta ise sadece 7 maçta sahada yer alabildi. Bundesliga'da Stuttgart ile gösterdiği bu kötü performansı sonucu Sercan sezon sonunda yeniden alt lige dönerek Bundesliga 2 takımlarından Fortuna Düsseldorf ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Milli takım konusunda ilk olarak Abdullah Avcı zamanında Türkiye'den davet alan Sercan sonrasında yaşadığı sakatlıklar ve form düşüklüğü sebebiyle davet alamadı.
Hamburg;

Tolgay Arslan: Yaş: 24
Beşiktaş'a transfer olmadan önce Hamburg'da ilk yarı 13 maçta sahada yer alırken 2 de gol attı.

Sezona Hamburg'da başlayan Tolgay devre arasında Trabzonspor ve Beşiktaş arasında geçen birazda olaylı bir transfer mücadelesi sonrası Beşiktaş'a transfer oldu ve sezonu Beşiktaş'ta başarılı bir şekilde tamamladı. Tolgay özellikle Uefa Avrupa liginde Liverpool'a attığı ve takımı Beşiktaş'ın Liverpool'u elemsine yardımcı olan golüyle dikkatleri üzerine çekti ve hafızalarda yer aldı.Milli takım konusunda önce Türkiye için oynayan ve zaman zaman davet edilen Tolgay daha sonrasında davet edildiği Türkiye U21 takımında Raşit Çetiner'le yaşadığı sorun nendeniyle Türkiye'yi bırakarak davet aldığı Alman U21 takımı için forma giyince Uefa kuralları gereği artık Türkiye için oynama hakkını kaybetti. İşin ilginç yanı kendisi bu kararı alırken bir daha Türkiye için oynayamayacağının farkında değildi.
Kerem Demirbay: Yaş: 21
Kaiserslautern'de 22 maçta sahada yer alırken 1 gol attı.

Sezona Hamburg'da başlayan Kerem Demirbay sezon başı Bundesliga 2 takımlarından Kaiserslautern'e kiralandı ve sezonu burada tamamladı.
Milli takım konusunda önceleri Türkiye için oynayan ve zaman zaman davet edilen Kerem daha sonra U21 milli takımı için Almanya'yı seçti ve Alman U21 Milli Takımı'ndan davet aldı. Buna karşın Kerem'in halen A milli takım için Türkiye'yi seçme hakkı devam ediyor.
Tolcay Ciğerci: Yaş: 20
Ligde 1 maçta sahada yer aldı.
Hertha Berlin'de oynayan Tolga Ciğerci'nin kardeşi olan Tolcay, Hamburg'un 2. takımında oynuyor. Tolcay bu yıl A takımda sadece 1 maçta sonradan oyuna girdi
Milli takım konusunda şimdiye kadar Türkiye için oynayan Tolcay Türkiye U18 Milli Takımı'na 2 kez davet edildi.
Paderborn;
 
Süleyman KoçYaş: 25 Ligde 29 olmak üzere toplam 30 maçta sahada yer alırken ligde 1, kupada 1 gol attı.
Başından geçen talihsiz bir olay ve hapishane de geçen 1 yıl sonrası futbola dönmeyi başaran Süleyman geçtiğimiz yıl transfer olduğu Paderborn'le önce Bundesliga'ya yükselme sevinci yaşadı ve Bundesliga'da da takımı küme düşse de oldukça başarılı bir sezon geçirerek güçlü fiziğiyle kendini kanıtlamayı başardı.
Milli takım konusunda Süleyman şimdiye kadar her hangi bir milli takımdan davet almadı.
Mahir Sağlık: Yaş: 32
Ligde 11 olmak üzere toplam 12 maçta sahada yer alırken ligde 1 gol attı.

Geçtiğimiz yıl attığı gollerle Paderborn'un Bundesliga'ya çıkmasında önemli pay sahiplerinden biri olan Mahir bu yıl ise yaşadığı sakatlıklar sonrası Bundesliga'da takımı için yeterince faydalı olamadı ve hem kendisi hem de lige veda eden takımı hayal kırıklığı yaşadı.
Milli takım konusunda Mahir U17'den U20'ye kadar Türkiye için oynadıktan sonra A milli takım için davet alamadı.
Schalke 04;

Kaan Ayhan: Yaş: 20
Ligde 15, Avrupa'da 4 olmak üzere toplam 19 maçta sahada yer aldı. 

Schalke'nin gençlere ve alt yapıya önem veren yapısı sayesinde bu yıl A takımda kendine yer bulan Kaan, sezona iyi başlamasına hatta Avrupa maçlarında da kadroda yer almasına rağmen Di Matteo'nun gelişiyle ve sakatlıklarında etkisiyle son dönemde pek forma giyemedi. Genel performansa bakarsak tecrübe açısından Kaan için oldukça iyi bir yıl geçti.
Milli takım konusunda şimdiye kadar Almanya için oynayan Kaan daha sonra Türkiye'yi seçtiğini belirterek önce Türkiye Ümit Milli ve son olarak da A Milli Takımı'mızdan davet aldı.
Mainz 05;

Yunus Mall
ı: Yaş: 23
Ligde 31 olmak üzere toplam 34 maçta sahada yer alırken ligde 6 gol attı.

M.Gladbach alt yapısından transfer olduğu Mainz'da kendini kanıtlamayı başaran ve A takımın önemli oyuncularından biri haline gelen Yunus, ligde 6 da gol atarak çok başarılı bir sezonu geride bıraktı. Yunus'un ismi Türk takımları da dahil birçok takımla anılıyor.
Milli takım konusunda şimdiye kadar Almanya için oynayan Yunus en son Alman U21 Milli Takımı'na çağrıldı, henüz A milli takım konusunda kararını vermeyen Yunus'un Türkiye'yi seçme ihtimalide var.
Hertha Berlin;

Tolga Ciğerci: Yaş: 23
Ligde 2 maçta sahada yer aldı.
Başarılı geçen M.Gladbach sezonu sonrası transfer olduğu Hertha'da sakatlıklarla ve şansızlıklarla dolu bir sezonu geride bırakan Tolga, ligde sadece 2 maçta sahada yer alabildi.
Milli takım konusunda şimdiye kadar Almanya için oynayan Tolga A milli takım için Türkiye yi seçtiğini belirttikten sonra tam davet alacakken sakatlanınca henüz A milli olma şansına erişemedi.
Bayern Münih;

Sinan Kurt: Yaş: 18
Ligde 1 maçta sahada yer aldı.

M.Gladbach alt yapısından sezon başı Bayern'e transfer olan Sinan gelecekte çok şey beklenen isimlerden birisi. Sinan genç yaşına rağmen Bayern'de bu sezon 1 maçta 45 dk oynayarak tecrübe kazandı.
Annesi Alman babası Türk olan Sinan milli takım konusunda şimdiye kadar Almanya için oynadı ve çok büyük ihtimalle Almanya için oynamaya devam edecek gibi gözüküyor.


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Canli Sonuçlar


=> LÜTFEN kaydırma çubuklarını hareket ettiriniz <=