23 Mayıs 2015 Cumartesi

Bundesliga nın Dinazoru Hamburg da Tehlike Çanları



Hamburg, Bundesliga kurulduğundan beri ligde hiç düşmeden mücadele ediyor. Bundesliga da bu şekilde başarı gösteren başka bir takım yok. Bu yüzden de Hamburg ‘Ligin dinozoru’ olarak anılıyor ve Hamburg taraftarınında en büyük övünç kaynağı Bundesliga’dan düşmeyen tek takım olmaları. Hatta hükümetin önemli bir camia olan Hamburg’un ligde kalması için elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştığını iddia edenler bile oluyor.


Ancak önemli bir geçmişe sahip olan Hamburg son yıllarda sürekli düşme hattının etrafında geziyor ve geçtiğimiz yılda şanslarının yardımıyla Almanya’daki play-out sistemi sayesinde ligde kalmayı başardılar. Hatta bu play-out maçlarındaki rakibi G.Fürth’ü de çok zorlanarak deplasmanda attıkları golün avantajıyla geçmeyi başardılar ki o G.Fürth bu yıl Bundesliga 2 de düşmeme mücadelesi veriyor.

Hamburg un son yıllardaki kötü performansının sebebi ise; mali yapısındaki kötü durumun da etkisiyle Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu gibi parlayan oyuncularını elde tutamayıp satmak zorunda kalmaları. Ayrıca büyük umutlarla transfer ettikleri eski oyuncuları Van der Vaart ve Kacar gibi oyuncularında bekleneni verememesi önemli bir etken oldu.

Ancak bu yıl aslında hücuma Holtby, Behrami ve geçen yıl ligde kalmalarını sağlayan önemli golleri atan Lasogga gibi fena sayılmayacak takviyeler yaptılar. Defansa ise Arsenal’de de beğenilmeyen Djourou gibi aynı başarıda takviyeler yapamamaları ve en önemlisi takımı şahlandıracak kalitede bir hoca bulmak yerine sene başında Slomka’yı gönderip takımın başına Hamburg un 2. takımını çalıştıran deneyimsiz Zinnbauer’i getirmeleri Hamburg’u yine düşme tehlikesiyle baş başa bıraktı.

Son haftalara girilirken takımın başına getirilen eski hocaları Labbadia’nın camiayı tanımasının da etkisiyle kazandırdığı çok önemli puanlar ve Kacar’ın son dakikalarda attığı 2 önemli gol de olmasa belkide yıkılmaz kale Hamburg son maça kalmadan tarihinde ilk kez ligden düşmüştü.  Tersten bakarsak camiayı tanıyan tecrübeli hoca Labbadia’yı çok daha önce takımın başına getirmeyi düşünseler şuan bu tehlikeyi yaşamayabilirlerdi.

Hamburg’un ligde kalabilmesi için son hafta evinde Schalke’yi kesin yenmesi ve Hannover-Freiburg maçında bir takımın kaybetmesi yetiyor. Ancak bu durumda yine önündeki Stuttgart’ın Paderborn’e puan kaybetmesi gerekiyor. Aksi halde geçtiğimiz yıl olduğu gibi Bundesliga 2 de ligi 3. sırada bitiren takımla play-out oynayacaklar. Eğer Hannover-Freiburg maçı berabere biterse kazansalar dahi bu 2 takımla aynı puanda olacaklar ve averajları bu 2 takımın çok gerisinde olduğundan tek kurtuluş yolları Stuttgart’ın Paderborn’e puan kaybetmesi ve play-out oynamaları olacak.

Bakalım ‘hükümet düşer Hamburg düşmez’ sözü bu senede gerçek olabilecek mi yoksa bu söz artık tarihe mi karışacak bunu son hafta göreceğiz. Geçtiğimiz yıl ligde kalmalarında Lasogga’nın gollerinin payı çok büyüktü. Eğer bu yıl ligde kalmayı başarırlarsa bu kezde gelecek yıl için Japonya’ya transfer olan Kacar’ın son 2 haftada son anlarda attığı 2 gol ligde kalmalarında çok büyük etken olacak. ligde kalmalarında Lasogga’nın gollerinin payı çok büyüktü. Eğer bu yıl ligde kalmayı başarırlarsa bu kezde gelecek yıl için Japonya’ya transfer olan Kacar’ın son 2 haftada son anlarda attığı 2 gol ligde kalmalarında çok büyük etken olacak.


Bu Yazı Futbolakademi.net ve Tr.Eurosport.com için yazılmıştır.

http://www.futbolakademi.net/2015/05/bundesliganin-dinazoru-hamburgda-tehlike-canlari.html

http://tr.eurosport.com/futbol/almanya-ligi/2014-2015/bundesliganin-dinazoru-hamburgda-tehlike-canlari_sto4748213/story.shtml

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Canli Sonuçlar


=> LÜTFEN kaydırma çubuklarını hareket ettiriniz <=