10 Haziran 2010 Perşembe

2010 Dünya Kupası: GÜNEY AFRİKA ve Pienaar





Bundan Önceki Turnuvaları:

1 kez Afrika Uluslar Kupası Şampiyonluğu ve 2 kez de Dünya Kupasına katılmayı başaran
Güney Afrika iç karışıklardan dolayı ancak 90'larda CAF ve FIFA ya girebildi. Son yıllarda Güney Afrika Premier Futbol Ligi hızla gelişmekte. Orlando Pirates, Kaizer Chiefs gibi takımlar bu gelişmede önemli role sahip.


Buraya Nasıl Geldiler:

2010 Dünya Kupası ev sahibi olduğu için doğrudan otomatik olarak kupaya katıldı.

Takımın Güçlü Yanları:

Teknik olarak iyi durumda olan oyunculardan özellikle Pienaar kilit role sahip. Kalecileride konfedarasyon kupasında oldukça başarılı maçlar çıkardı.

Takımın Zayıf Yanları:

Takımdaki çoğu oyuncu kendi liglerinden ve uluslararsı tecrübeleride yeterli değil. Eleme maçlarıda yapmadıklarından dolayı uyumlarında problem olabilir. Ayrıca gol yollarındada sorun yaşıyorlar.


Teknik Direktör:

Carlos Alberto Parreira yine bir başka Brezilyalı Joel Santana'nın SAFA tarafından kovulmasından sonra göreve geldi. Dünya Kupası şampiyonluğuda bulunan deneyimli teknik adam, Güney Afrikalı oyuncularla bir yolunu bularak başarılı olmak isteyecek.




Yıldız Oyuncuları:

Benni McCarthy (West Ham United)

Eski Porto'lu oyuncu, geçtiğimiz sezon İngiltere'de iyi bir sezon geçiremedi ancak hala Güney Afrika'nın en golcü oyuncu ünvanını elinde tutuyor 31 gol il. Avrupa'nın en önemli liglerinde forma giydi ve bu deneyimi ilede hala kadro için çok değerli bir isim.



Steven Pienaar (Everton)

Everton orta saha oyuncusu Güney Afrika'da yılın oyuncusu seçildi. Şüphesizki son yıllarda ülkesinin çıkardığı en yetenekli futbolcu. Güney Afrika'nın orta sahasında atacağı paslar ile takımı zafere taşıyabilecek isimlerden biri.


Bernard Parker (FC Twente)

Takımı için önemli bir oyuncu özellikle de kritik zamanlarda attığı goller ile. Bitirici vuruşlarıyla dikkat çeken oyuncu hücumdaki en kilit isim gibi görünüyor.



En Büyük Başarıları:


1996 Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde
Gana'yı 3-0 ile geçip finaldede Tunus'u 2-0 ile devirdikleri maç ile gelen şampiyonluk şüphesiz ki en önemli başarılarıydı.


Ülke Hakkında:

Yaklaşık 50 milyonluk nüfuslarıyla Afrika nın en kalabalık ülkelerinden olan Güney Afrika, yıllarca siyahlarla yönetimi elinde tutan beyazlar arasındaki çatışmalarla yaşamak zorunda kaldı. Nelson Mandela nın üstün çabaları sonucunda sonunda siyahlar istediğini aldı. Ancak hala özellikle güvenlik konusunda sıkıntılar var.

Ülkenin 3 başkenti var. Johannesburg, Pretoria, va sahilde olan Cape Town.
11 yerel dilleri bulunuyor ve sadece 5 tanesini kullanıyorlar ve sadece 1 milli marşları bulunuyor.

Ülkede Rugby ve Cricket çok meşhur. Güney Afrika şu andaki Rugby de Dünya Kupası şampiyonu ve crickette de çok iyi durumdalar.

Geleneksel çalgı aletleri olan Vuvuzela ile şarkı söyleyip dans etmeyide çok seviyorlar ve bu dünya kupasında bu biraz sıkıntı yaratacak gibi.


Hedefleri:

Taraftar desteğinin ve evsahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu Güney Kore de, Meksika da vs. daha önce görmüştük. Bu avantajını sonuna kadar kullanmak isteyecek Güney afrikalılar için gruptan çıkamamak çok büyük bir hayal kırıklığı olur.



Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Canli Sonuçlar


=> LÜTFEN kaydırma çubuklarını hareket ettiriniz <=