10 Haziran 2010 Perşembe

2010 Dünya Kupası: MEKSİKA ve Giovani dos Santos






Bundan Önceki Turnuvaları:

Uluslararası alandaki tek zaferi 1999 yılında konfederasyonlar kupası'nda yaşadığı şampiyonluk. Copa America'da ise
1993 ve 2001 de iki defa finale çıkan Meksika, CONCACAF'a (Orta ve Kuzey Amerika ülkeleri) katılmasıyla şampiyonluklar kazanmaya başladı. Beş defa CONCACAF Gold Kupa'da şampiyonluk yaşayan Meksika, bu konfederasyonun en güçlü ekiplerinden biri oldu.



Buraya Nasıl Geldiler:

Meksika da önce Hugo Sanchez, U-23 takımını Pekin 2008 olimpiyatlarına taşımayı başaramayınca istifa etti. Daha sonra Sven-Goran Eriksson'un göreve gelmesi umutları artırdı ancak Honduras karşısında alınan yenilgi İsveçli teknik adamında sonu oldu.Son olarak Javier Aguirre'nin göreve gelmesinin ardından biraz bocalayan Meksika, daha sonra beş maçlık bir seri ile Güney Afrika biletini kaptı.


Takımın Güçlü Yanları

Giovani dos Santos unda olduğu takımın orta sahasında bir çok bireysel yetenek var. Barcelona lı Rafael Marquez ise defansın adeta bel kemiği. 37 lik efsane Cuauhtemoc Blanco ise ilerlemiş yaşına rağmen hücum anlamında takımına hala katkı yapıyor. Yine 33 lük forvet Guillermo Franco ve Arsenal in genç yıldızı Carlos Vela ise Aguirre'nin sisteminde gol atma görevini üstlenmiş durumdalar.


Takımın Zayıf Yanları:

Meksika'nın temel sorunu geriden genç forvetlerin gelmemesi. Takımda hala 33 lük Guille Franco gününde değilse gol atmak onlar için adeta zulme dönüşüyor. Elemelerde görev yapan üç teknik adam da bu mevkiye yeni isimleri bulabilmek için uğraştılar. Belki Arsenal li genç Vela biraz daha golcü özelliği kazanırsa bir ilaç olabilir.



Teknik Direktör:

İspanya da Osasuna ve A.madrid de edindiği tecrübeyle Javier Aguirre Eriksson'un gidişinin ardından takımı toparlamak için elinden geleni yaptığını söyleyebiliriz. taktik olarak 4-3-3'ü benimseyen Aguirre, rakibin durumuna görede değişiklikler yapabiliyor.



Yıldız Oyuncuları:

Cuauhtemoc Blanco (Chicago Fire)


İlerleyen yaşına rağmen Meksika futbolunun en popüler oyuncularından biri olan Blanco her ne kadar yaşlanmış olsada hala Meksika'da topu en iyi kullanan isimlerden biri olarak gösteriliyor.


Rafael Marquez (Barcelona)


Takımının kaptanlığını yapan Marquez hücuma çıktığındada takımına faydalı olabiliyor ayrıca topu kullanırken takım arkadaşlarını rahatlatan bir yapıya sahip. Hatta frikik bile kullanabilen
Marquez in eksi yönü ise zaman zaman yaptığı hırçınlıklar.


Guillermo Franco (West Ham United)


33 yaşında olmasına rağmen ingiliz futboluna uyum sağlamayı başardı. Arjantin doğumlu olan
Villarreal'in eski yıldızı Franco ilerlemiş yaşına rağmen takımının forvetteki umudu durumunda.


Carlos Vela (Arsenal)

Arsenal li genç yıldız adayı için bu dünya kupası kendisini göstermesi için bir şans olabilir ve hücumda sıkıntıları olan takımı içinde Carlos Vela bir umut olabilir.




Giovani dos santos (Tothenham)

Geçtiğimiz yılı Galatasaray da geçiren Dos santos zaman zaman iyi maçlar çıkarsada beklenen patlamayı yapamamış ve sezon sonu Tothenham a geri dönmüştü. Bu dünya kupası onun için bir şans olabilir bu sayede iyi bir takıma gidebilir.



En Büyük Başarıları:

Son Dünya Kupası'nda ikinci tura çıkabilen Meksika, 1970'de ve 1986'da ise
kendi seyircisi önünde çeyrek finale kadar çıkıp seyirci desteğinin önemini kanıtlamıştı.

Ülke Hakkında:


Son yıllarda domuz gribiyle ismi anılan Meksika yaklaşık 111 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri. Başkentleri Mexico city ise dünyanın en büyük şehirlerinden. Acı soslarıyla bildiğimiz Meksika nın Sombrero adı verilen geniş hasır şapkaları ise Güney Afrika'da Meksikalı taraftarları güneşten koruyacak.

Hedefleri:

Tabiki hedefleri gruptan çıkabilmek ve bunun için ellerinden geleni yapacaklar. Bunu başarabilirlerse ne ala!

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Canli Sonuçlar


=> LÜTFEN kaydırma çubuklarını hareket ettiriniz <=