10 Haziran 2010 Perşembe

2010 Dünya Kupası: URUGUAY ve Forlan



Bundan Önceki Turnuvaları:

Tarihinde iki kez 1930 ve 1950 de Dünya Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Uruguay'ın o günleri artık geride kaldı. İlginç olan bu küçük ülkenin bir dönem futbol sahnesinde nasıl başarılı olduğu. İki kez Dünya Kupası Şampiyonluğu, iki kezde Olimpiyat Altın Madalyası'na sahip Uruguay, tam 14 kez de Copa Amerika şampiyonluğu yaşamasıyla futbol tarihinin en başarılı milli takımlarından biri sayılabilir. Ama son yıllarda bu başarılarından çok uzaktalar.


Buraya Nasıl Geldiler:

Güney Amerika elemelerinde son maçta Arjantin'e yenilerek ancak beşinci olabilen Uruguay, tıpkı 4 yıl önce Avustralya ile olduğu gibi bu kezde Kosta Rika ile play-off oynadı. İlk maçı 1-0 kazanan mavi beyazlılar, ikinci maçtan beraberlikle ayrılmayı başararak 4 yıl önce 2 maç sonunda Hiddink li Avustralya ya elenerek alamadığı dünya kupası vizesini bu kez almayı başardı.


Takımın Güçlü Yanları:

Takımın en güçlü olan ve neler yapabileceği en çok merak edilen yeri olan forvet hattında Avrupa da gol kralı olmuş 2 müthiş gol makinası D.Forlan ve L.Suarez in yanında yine Palermo da oynayan kaliteli forvet E.Cavani yer alıyor. Ayrıca Lugano lu sağlam savunma hattı ve hava toplarındaki hakimiyeti de Uruguay Milli Takımı'nın güçlü yanları . Takımın "asla pes etmemek" üzerine kurulu oyun felsefelerinin bir de adı var: Garra Charrúa.


Takımın Zayıf Yanları:

Uruguay ın takım olarak en önemli sorunu istikrarsız ve ne yapacağı belli olmayan bir takım oluşları. Nitekim bunun sonucunda son 3 elemede ancak 5. olup play-off oynamak zorunda kaldılar ve bunlardanda 2 sinde bileti alabildiler. Onları sahada en üst seviyede pas yaparken de görebiliriz, hiçbir varlık gösteremediklerinide. Ayrıca hücumda dünya çapındaki yıldızlarına rağmen, bundan çokda faydalanmadıkları bir gerçek.


Teknik Direktör:

Teknik direktör Oscar Tabarez, takımını Dünya Kupası'na götürmesine rağmen eleştirilmeye devam edilen bir teknik adam. Mesela Cristian Rodriguez gibi önemli bir isme 26 kişilik listede yer vermemesi şaşkınlık yarattı. Genelde takımını 4-3-3 oynatan Tabarez, rakibine göre 4-4-2 ve 3-4-1-2 taktiklerine de dönebiliyor.



Yıldız Oyuncuları:



Diego Forlán (Atletico Madrid)

İkinci kez Dünya Kupası tecrübesi yaşayacak olan Forlan sadece Uruguay ın değil dünyanın en önemli forvetleri arasında yer alıyor. İki kez Altın Ayakkabı ödülünü elde eden yıldız futbolcu, yaşının ilerlemesi dolayısıyla artık milli takımındada önemli başarılar elde etmek istiyor.



Luis Suarez (Ajax)

Hollanda da bu yıl gösterdiği performans ve attığı 35 golle adeta bir gol makinası haline dönüşen Suarez, bu performansıyla Avrupa da en çok gol atan oyuncuya verilen Altın Ayakkabı nında Forlan dan sonra sahibi olan 2. Uruguay lı oldu. Görülen o ki Suarez dünya kupası sonrası daha büyük bir takıma transfer olacak gibi gözüküyor.


Diego Lugano (Fenerbahçe)

Doğuştan sahip olduğu liderlik vasıflarıyla takımınında kaptanı olan Lugano, Uruguay defansının en önemli ismi denebilir. Hücuma çıktığında da özellikle duran toplarda tehlikeli olabilen stoper, ayrıca sinirli yapısıylada dikkat çekiyor.

Edison Cavani (Palermo)

İtalya da Palermo da forma giyen forvet oyuncusu kalitesiyle daha büyük bir takımda oynamayı hak ediyor.


En Büyük Başarıları:

Uruguay'ın en önemli başarıları ilk dünya kupası olan 1930 ve yine 1950 de bu kupayı 2 kere kazanmış olmasıdır. Ama tabi bu başarıları tarihin tozlu sayfalarında kaldı ve eski günlerinden çok uzakta bir Uruguay var artık.

Ülke Hakkında:

Uruguay Üç buçuk milyon nüfuslu, Brezilya ile Arjantin arasında kalan sahilde kurulu , başkenti Montevideo olan küçük bir ülke ve bu ülke nin ön planda olduğu en önemli alanda futbol .


Hedefleri:

Uruguay şampiyonluk beklemese bile güçlü ve Avrupa da birer gol makinası olmuş forvetleri ile iyi maçlar çıkarıp en az Çeyrek finale çıkmak için her şeyi yapacaktır.



Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Canli Sonuçlar


=> LÜTFEN kaydırma çubuklarını hareket ettiriniz <=