23 Mayıs 2010 Pazar

Blackpool Premier Lig de İşte Yeni Bir Peri Masalı


Ve işte Championship play-off larında bir kez daha para ve kadro değil inanç ve azim kazandı. tıpkı geçen yıl Burnley in yaptığı gibi. son 2 yıldır play-off u ligi 6.sırada bitiren takım kazanıyor. yani play-off a son sıradan giren takım. üstelik bu takım potaya son 2 haftada Swensea nin aldığı süpriz yenilgilerle girebildi.


90  milyon sterlin'lik maç Blackpool'un: 3-2


Hoş geldin Blackpool!

İngiltere Championship'te play-off final maçında Blackpool ve Cardiff City takımları Wembley'de karşı karşıya geldi.

İlk yarısı 3-2 Blackpool üstünlüğü ile biten müthiş maçta ikinci yarıda başka gol olmadı ve maç bu sonuçla bitti. Premier League vizesini kapan takım Blackpool oldu.

Blackpool'a Premier Ligi getiren goller 13'te Charlie Adam, 40'ta Fletcher ve 45'te Brett Ormerod'dan geldi. Cardiff City'de 9. dakikada yetenekli isim Michael Chopra ve 37'de Ledley'in golleri yeterli olmadı.

Analizlere göre 90 milyon poundluk maçolarak nitelendirilen karşılaşma 104 milyon poundluk maç olarak belirtilen Şampiyonlar Ligi finaline ekonomik olarak oldukça yakın durumdaydı.

Takımların 11'leri ise şu şekildeydi: Blackpool: Gilks, Crainey, Baptiste, Evatt, Coleman, Vaughan, Adam, Southern, Dj Campbell, Taylor-Fletcher, Ormerod / Cardiff: Marshall, McNaughton, Hudson, Blake, Kennedy, Burke, McPhail, Ledley, Whittingham, Chopra, Bothroyd.

Bu play-off finaliyle birlikte Premier League'e Newcastle United ve West Bromwich Albion'dan sonra yükselen 3. takım .. olmuş oldu. Premier League'e bu sezon veda eden takımlar ise Burnley, Hull City ve Portsmouth olarak belirlenmişti.

http://www.bbc.co.uk/lancashire/content/images/2007/05/28/bfc_group_203_203x152.jpg

Blackpool hakkında:

Adanın kuzey batısında Lancashire bölgesinde yer alan bir sahil yerleşim yeri olan Blackpool'u temsil eden kulüp 1887 yılında kuruldu. Bu yıl Championship'i 6. sırada bitirerek play-offlara katılan Blackpool'un tarihindeki en büyük başarısı 1953 yılında kazandıkları FA Kupası. 2007 yılında 2.Ligden sayılan Championship'e yükselen Blackpool'da teknikdirektörlüğü Mayıs 2009'da takımın başına geçen Ian Holloway yapıyor. İngiliz ekibi tarihinde ilk kez Premier League'de mücadele edecek. Takımın renkleri ise Portakal turuncusu ve beyaz şeklinde...

Kadrosuna baktığımızda ise takımın yükünü çeken oyunculardan 2 si olan dj Campbell (leicester c.) ve S. dobbie (swensea) nin rakiplerinden kiralık olmasıda çok ilginç bir nokta. takımın kaptanı Charlie Adam ise Rangers alt yapısında yetişmiş fakat kendini yeterince gösteremiyince blackpool un yolunu tutmuş, aslında blackpool için üst düzey sayılabilecek bir oyuncu. sezon başı sivasspor dan kaçan Hameur Bouazza ise sezon içinde bu takımda oldukça iyi maçlar çıkarmasına karşın play-off larda sakatlığı nedeniyle oynayamadı.

http://www.sportabars.lv/galerija/cache/Blackpool-FC-Wembley/img_1189566906_225.jpg_620.jpg

bir diğer ilginç nokta ise aynı bölgeden komşusu sayılabilecek Burnley in kendileri gibi ilk kez çıktıkları premier ligden düşmesi ve yerini komşuları Blackpool a bırakması.

Takımı alt liglerden alıp buralara kadar gelmesinde en büyük pay sahibi ise takıma yatırım yapan Letonya lı işadamı olan başkanları.

Önümüzdeki yıl premier ligde tutunmaları ise zor olacak ama alacakları bu iyi parayla ligden düşselerde uzun vadede stat,tesis,altyapı gibi birçok yatırım yapabilecekler. ayrıca ligden düşseler bile bir yılda olsa 140000 nüfuslu bu küçük sahil kasabasına her hafta birçok ünlü takımın ve oyuncunun gelmesiyle oluşacak heyecanda buna değer. tıpkı burnley in bir yılda yaşadığı gibi...




Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Canli Sonuçlar


=> LÜTFEN kaydırma çubuklarını hareket ettiriniz <=