30 Mayıs 2010 Pazar

Lecce ve Cesena Serie A da








Serie b’de son haftaya kadar devam eden şampiyonluk yarışında başarılı olan Lecce ve Cesena önümüzdeki sezon Serie A’da mücadele edecek.

Serie b’de
sezonu lider olarak tamamlayan Lecce ve son haftaya 3. sırada giren ancak 2. Brescia nın ligden düşme mücadelesi veren Padova ya yenilmesi ile ikinci olan Cesena önümüzdeki yıl en son 90-91 yıllarında oynadığı Serie A’da mücadele etmenin mutluluğunu yaşıyor. Yani yaklaşık 20 yıl sonra Serie A ya çıktılar. Bu arada bir dip not
Cesena nın kalesini eski Roma lı 40 lık çınar F.Antonioli koruyor.

En yakın rakibinin 1 puan üstünde ligi tamamlayan Lecce, bir yıllık aradan sonra Serie A’ya döndü. Umarız bu kezde düşmezler yoksa böyle giderse iyice asansör takım hüviyetine dönüşecekler.

Son haftaya 2. giren ancak ligden düşme mücadelesi veren Padova ya yenilerek Serie a nın kapısından dönen Brescia ile birlikte Sassuolo, Torino ve Cittadella arasında oynanacak play-off maçları sonunda lige yükselecek son takım belirlenecek. Torino R.Bianchi li kaliteli kadrosuna rağmen aldığı dengesiz sonuçlarla ancak play-off a girebildi. Bakalım bu kaliteli ama formsuz kadrolarıyla play-off larda ne yapacaklar. Bu arada play-off daki takımlardan Sassuolo ve Cittadella daha önce Serie a da hiç oynamamış buda ilginç bir not.

Salernitana, Gallipoli ve Mantova’nın küme düşmesi kesinleşirken, Triestina ve son hafta Brescia yı Serie a dan eden Padova arasında oynanacak play-out maçı Serie b’ye veda edecek son takımı belirleyecek.


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Canli Sonuçlar


=> LÜTFEN kaydırma çubuklarını hareket ettiriniz <=